NOVINKA: právě jsme spustili „SLEVOVÝ PROGRAM“ >>> sleva až 15% >>> přihlaste se a zjistěte výši slevy za Vaše předešlé objednávky u nás. Pro více info klikněte zde ...
Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-18 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Perníčky od Romana Vaňka
Perníčky od Romana Vaňka

 

SUROVINY NA TĚSTO

  • 500 g hladké mouky
  • 180 g medu
  • 175 g moučkového cukru
  • 40 g změklého másla
  • 15 g kakaa
  • 10 ml tuzemáku
  • 2 vejce
  • ½ sáčku prášku do pečiva
  • 1 vrchovatá lžička perníkového koření

SUROVINY NA POLEVU

  • 250 g moučkového cukru
  • šťáva z ¼ citronu
  • 2 bílky

SUROVINY NA DOKONČENÍ

  • hladká mouka na podsypání těsta
  • 2 rozšlehaná vejce na potření

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • pečicí papír
  • potravinářskou fólii

POSTUP NA TĚSTO

  • 1
    Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Uděláme z něj váleček, slabě ho zasypeme moukou a zabalíme do potravinářské fólie. Necháme přes noc odležet v lednici.
  • 2
    Troubu rozehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
  • 3
    Odleželé těsto necháme dojít do pokojové teploty. Poté ho rozválíme na slabě pomoučeném válu na placku silnou 3–4 mm. Vykrojíme požadované tvary a přeneseme je na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 8 minut.
  • 4
    Perníčky ihned po upečení potřeme rozšlehaným vejcem, aby byly lesklé. Potřené perníčky přeneseme na tuhou podložku, kde je necháme minimálně den odpočinout, aby se nezkroutily. Poté je zdobíme bílkovou polevou.

POSTUP NA POLEVU

  • 1
    Moučkový cukr prosejeme. V míse smícháme bílky, 1 lžíci vody a citronovou šťávu a postupně přimícháváme prosátý cukr. Mícháme dohladka. Hotovou polevou ihned naplníme cukrářský sáček a zdobíme perníčky.

TIP

Používejte tmavé kakao holandského typu. Těsto můžete míchat vařečkou nebo v robotu. Těsto v lednici vydrží až týden. Cukr prosejte klidně několikrát po sobě, poleva pak bude hladší. Polevu rozmíchejte opravdu dohladka. Pokud by v ní zůstaly žmolky, neprošly by zdobicí trubičkou. Na přípravu budete potřebovat vykrajovátka a cukrářský sáček se zdobicí špičkou.
 
 
 
Autor receptu

Roman Vaněk @www.rohlik.cz

 
Nepropásněte novinky, akce a slevy!
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za měsíc !

· 3D vykrajovátka® · Sadařská 532 · Zaječí · 69105 · +420 775 242 843 · info(at)3Dvykrajovatka.cz · IČO: 09100067 · NEJSME PLÁTCI DPH · 

 

Proč nakupovat u nás:

 

 

Poštovné a balné:
  • Česká pošta od 89,- Kč
  • Zásilkovna 89,- Kč
  • osobní odběr ZDARMA
Doporučené hmoty pro vykrajovátka:

a jiné...

2020-2023 © Všechna práva vyhrazena
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz